Tajniki kuchni francuskiej w Norweskiej Dolinie

Tajniki kuchni francuskiej w Norweskiej Dolinie

From 11.07.2019 16:00 until 11.07.2019 21:00

At Norweska Dolina, ul. Kopernika 9

Categories: Warsztaty

Hits: 590


Warsztaty kulinarne i cukiernicze w Cafe Rodven z Thierry Ayelem

Chef i Mistrz cukiernictwa zaprasza do Norweskiej Doliny na wspólne pichcenie smakołyków. Thierry Ayel podzieli się z uczestnikami posiadłą wiedzą, zdradzi tajniki francuskiej kuchni, a każdy uczestnik otrzyma receptury, listę do nich niezbędnych produktów i certyfikat uczestnictwa w warsztatach.

11 lipca — kuchnia normandzka: małże w sosie śmietanowym; kurczak Vallee D'Auge z jabłkami i serem camembert; truskawki w winie czerwonym.

13 lipca — kuchnia prowansalska: fougasse z tapenadem i kawiorem z bakłażanu; bouillabaisse po marsylsku; morele z karmelem, kozim serem i lawendą.

Oba warsztaty w godz. 16-21.

 

20 i 28 lipca oraz 17 i 24 sierpnia — sekrety francuskich makaroników, czyli sposób przygotowania wyjątkowego francuskiego deseru.
Warsztaty w godz. 11-15.

Każdy warsztat w cenie 150 zł od osoby.

Szczegóły i rezerwacje pod nr. tel.: 530 247 588 (concierge) lub 513 262 350 (Szef Thierry)

Aparthotel NORWESKA DOLINA przy ul. Kopernika 9e w Szklarskiej Porębie.

Tajniki francuskiej kuchni w Norweskiej Dolinie